31. ledna 2017

Vepřové kostky po srbsku

500 g libové vepřové plece, 2 lžíce oleje, cibuli, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 rajčata, kapii, mletou sladkou papriku, 0,15 l kysané smetany
Maso nakrájíme na kostky a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme jí částí dávky mouky, osmahneme a zalijeme 2 dl vody. Rozšleháme a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme zpět maso a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou kapii, sůl a mletou papriku. Vše dusíme 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme.Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat