31. ledna 2017

Kotlety na vermutu s fazolkami

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, zázvor, 50 g oleje, 150 g smetany, 1,5 dl vývaru, 1 dl bílého vermutu, lžičku solamylu, worcester, 500 g sterilovaných fazolek, 30 g másla
Kotlety na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme troškou zázvoru a na horkém oleji po obou stranách opečeme doměkka. Kotlety vyjmeme, výpek zalijeme vývarem, necháme přejít varem, přidáme rozšlehanou smetanu se solamylem, vermut, několik kapek worcesteru, přisolíme a za stálého míchání provaříme. Na másle zvlášť podusíme fazolky. Kotlety přelijeme omáčkou a vedle upravíme fazolky. Podáváme s brambory nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat