2. února 2017

Jehněčí ražniči

maso jehněčí 500 g, sójová omáčka, pepř mletý,sůl, špek  200 g, cibule 4 ks, kari lžička, hořčice lžička, brambory, hranolky, česnek 4 stroužky
Jehněčí maso (nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3 cm. Přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku,hořčici,česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2 x 2 cm 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky. Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto opakujeme stále do kola až je špejle plná (končíme vždymasem). Na rozpaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min. 

Žádné komentáře:

Okomentovat