31. ledna 2017

Vepřové kotlety plněné chřestem s těstovinami „farfalle“

25 dkg chřestu; 1 kg těstovin „farfalle“; sůl; pepř; 75 dkg vepřových kotlet; 15 dkg krájené anglické slaniny (bacon); 15 dkg másla; 1 cibule; 1 svazeček pažitky; 8 ks rajčat; 1 svazeček bazalky; 1 svazeček petržele; 3 dl smetany
Chřest se špetkou soli a čerstvě mletého pepře mírně orestujeme na másle. Těstoviny „farfalle“ uvaříme – ne příliš do měkka, aby se daly kousat – ve vodě se solí a olejem. Maso nakrájíme na otevřené řízky, které pod fólií trochu rozklepeme, aby zvláčněly, potom je osolíme a opepříme Zabalíme do nich chřest, závitky obalíme anglickou slaninou a potom je v pánvi na malém množství másla během 10 minut do křupava opečeme. Cibuli nasekáme najemno. V jiné pánvi si zpěníme kousek másla, na které nasypeme cibuli, sůl a nakrájenou pažitku. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme je k cibuli a vše dohromady důkladně podusíme. Ochutíme mletým pepřem, zasypeme najemno nasekanou bazalkou a petrželkou. Až budeme s dušením hotovi, vše zalijeme smetanou, necháme znovu přejít varem a přimícháme uvařené těstoviny. Bude-li třeba, můžeme doplnit ještě trochou smetany, načež ještě jednou vše důkladně povaříme. Před podáváním těstoviny ve smetanové omáčce s tomaty vyložíme na talíř a na ně klademe masové závitky rozkrájené na kolečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat