Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto, osolíme, okořeníme, mužeme přidat i špetku česneku. Uvařený buček nakrájíme na malé kostičky, opečeme nejdříve samotný, později přidáme nakrájenou housku, zamícháme do těsta a necháme chvíli odpočinout. Potom tvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené natrhneme 2 vidličkami a poléváme smaženou cibulkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. února 2017
Slaninové knedlíky
30 dkg uzeného bučku, 8 žemlí, 16 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 1/4 l mléka, sul, květ
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto, osolíme, okořeníme, mužeme přidat i špetku česneku. Uvařený buček nakrájíme na malé kostičky, opečeme nejdříve samotný, později přidáme nakrájenou housku, zamícháme do těsta a necháme chvíli odpočinout. Potom tvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené natrhneme 2 vidličkami a poléváme smaženou cibulkou.
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto, osolíme, okořeníme, mužeme přidat i špetku česneku. Uvařený buček nakrájíme na malé kostičky, opečeme nejdříve samotný, později přidáme nakrájenou housku, zamícháme do těsta a necháme chvíli odpočinout. Potom tvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené natrhneme 2 vidličkami a poléváme smaženou cibulkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat