31. ledna 2017

Vepřové hranolky po portugalsku

500 g libové vepřové plece, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletou sladkou papriku, 8 lžic kečupu, 2 cibule
Na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci osmažíme maso nakrájené na hranolky. Když se šťáva z masa vydusí a maso mírně zčervená, podlijeme ho 0,2 l vody, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a papriku. Dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme do šťávy kečup a necháme z ní odpařit tekutinu, aby byla přiměřeně hustá. Doplníme nadrobno nakrájenou cibulí a za stálého míchání vše minutu podusíme. Ihned podáváme,aby cibule zůstala křehká. Vhodnou přílohou je rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat