1. února 2017

Vepřové kotlety na bílem víně

4 vepřové kotlety, 5 dkg másla, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička mouky, 2 dcl bílého vína, 1/4 l masového vývaru, 1 lžička hořčice, 2 lžičky nakrájených kyselých okurek, sůl, pepř
Na másle zpěníme cibuli a zaprášíme moukou. Mícháme až se zabarví do zlatova. Zalijeme po částech bílým vínem a masovým vývarem, osolíme, přidáme pepř (několik zrnek) a necháme asi 20 minut dusit. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opečeme prudce na oleji po obou stranách a pak je mírně podlité dusíme v připravené omáčce do změknutí. Kotlety přendáme na teplou mísu. Omáčku procedíme, přidáme do ní pokrájené okurky a hořčici a polijeme jí kotlety. Jako příloha rýže nebo bramborový knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat