31. ledna 2017

Vepřové kotlety na cibuli

4 vepřové kotlety, pepř, sůl, hladkou mouku, kousek cibule, 2 lžíce oleje,vegetu
Kotlety nařízneme po obvodu asi na 3 místech, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci usmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Shrneme ji stranou a na volné ploše kotlety po obou stranách krátce osmahneme. Podlijeme 0,15 l vody, přidáme vegetu, hrnec uzavřeme a dusíme 20-25 minut. Vhodnou přílohou je rýže a zeleninový salát. Máme-li v oblibě více šťávy, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a vaříme asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat