Maso rozsekneme na 4 díly, po všech stranách osmahneme v kastrolu na tuku, podlijeme, osolíme, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple. Do šťávy po dušení dáme zelí, hřebíčky, bobkový list, jalovec a podle chuti osladíme. Zelí podle potřeby mírně podlijeme a podusíme. Přidáme 4 kotlety a prohřejeme. Celé koření odstraníme. Podáváme s vařenými brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. února 2017
Vepřové kotlety dušené se zelím
800 g vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce tuku, 800 g kysaného nebo sterilovaného zelí,3 hřebíčky, bobkový list, 1/4 lžičky rozdrceného jalovce
Maso rozsekneme na 4 díly, po všech stranách osmahneme v kastrolu na tuku, podlijeme, osolíme, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple. Do šťávy po dušení dáme zelí, hřebíčky, bobkový list, jalovec a podle chuti osladíme. Zelí podle potřeby mírně podlijeme a podusíme. Přidáme 4 kotlety a prohřejeme. Celé koření odstraníme. Podáváme s vařenými brambory.
Maso rozsekneme na 4 díly, po všech stranách osmahneme v kastrolu na tuku, podlijeme, osolíme, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple. Do šťávy po dušení dáme zelí, hřebíčky, bobkový list, jalovec a podle chuti osladíme. Zelí podle potřeby mírně podlijeme a podusíme. Přidáme 4 kotlety a prohřejeme. Celé koření odstraníme. Podáváme s vařenými brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat