1. února 2017

Plněné vepřové panenky

2 vepřové panenky, sáček sušených brusinek, hermelín, 4 dcl suchého bílého vína, pepř (nejlépe čerstvý z mlýnku), sůl
Brusinky (sušené velké brusinky prodávají v hypermarketech) namočíme na 2-3 hodiny do bílého vína tak, aby byly stále potopené a poté je chvilku povaříme. Panenky podélně nařízneme tak, aby oba konce zůstaly uzavřené a několika řezy uděláme kapsu. Posolíme, opepříme. Do kapsy dáme vrstvu brusinek a tlustší plátky nakrájeného hermelínu. Ovážeme provázkem, nebo zajistíme jehlami.Zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a podlijeme zbytkem vína a vydusíme je do husté šťávy.Podáváme s rýží, opékanými brambory a pod., nakrájené na silnější plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat