31. ledna 2017

Vepřová pečeně s kmínovou kurkou

1 kg vepřové krkovice, 1/2 lžičky mletého kmínu, lžíci kmínu, sůl, 20 g sádla, 2 cibule, 250 ml vývaru, 250 g žampionů, petrželku, 100 g slaniny, 100 g sladké smetany, 2 lžičky solamylu, lžičku ostré hořčice
Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme rozčtvrcenou cibuli, podlijeme trochou vývaru. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku usekáme a po 30 min. přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 30 min. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem a povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat