1. února 2017

Rolovaná vepřová kýta

1 kg masa z vepřové kýty, mrkev, 2 cibule, sul, pepř, trochu mouky
Náplň: sekaná petržel a cibule krájená na kostičky, sul, majoránka, sul, hořčice, sul, oloupaný párek, tomatový kečup, pepř, paprikový lusk jemně nakrájený, jemně sekaná cibulka, pepř, sul
Z masa si upravíme rovný plát, naklepeme a potřeme některou z uvedených náplní. Maso pevně zatočíme a stáhneme silnou nití. Povrch masa posolíme, poprášíme pepřem a pečeme v troubě celkem 2 hodiny. Po hodině pečení přidáme mrkev, cibulí nakrájenou na kolečka a trochu podlijeme vodou. Maso během pečení otáčíme a poléváme šťávou. Pečené maso vyndáme na teplou mísu, tuk slijeme, šťávu trochu zaprášíme moukou, malinko podlijeme vodou, ještě podle potřeby ochutíme a povaříme. Maso nakrájíme na úhledné kousky a přelijeme hotovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat