Oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vodu slijeme a trochu vychladlé prolisujeme, osolíme, okořeníme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a žloutky. Salám jemně usekáme a vpracujeme do těsta. Na vále tvoříme malé krokety, obalíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. ledna 2017
Bramborové kroketky se salámem
3/4 kg brambor, 25 dkg šunkového salámu, sul, trochu muškátového oříšku, 5 dkg másla, 2 žloutky, vejce, strouhanka a tuk na obalení a smažení
Oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vodu slijeme a trochu vychladlé prolisujeme, osolíme, okořeníme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a žloutky. Salám jemně usekáme a vpracujeme do těsta. Na vále tvoříme malé krokety, obalíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vodu slijeme a trochu vychladlé prolisujeme, osolíme, okořeníme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a žloutky. Salám jemně usekáme a vpracujeme do těsta. Na vále tvoříme malé krokety, obalíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat