31. ledna 2017

Vepřový závitek s celerem

750 g vepřového bůčku, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 30 g oleje, 3 vejce, 200 g sterilovaného celeru, 50 g kapií, 50 g rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 40 g hladké mouky
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat