29. ledna 2017

Italská dobrota

1 velká cuketa (0,5 kg), 1 baklažán (0,5 kg), 4 stroužky česneku, 20 dkg strouhaného parmezánu, máslo, sůl, bílý pepř, tymián
Stroužky česneku oloupeme a propasírujeme strojkem. Asi 5 dkg másla rozehřejeme, přidáme česnek a tymián, vše dobře promícháme. Cuketu i baklažán omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Formu vymažeme máslem a plníme ji střídavě cuketou a baklažánem. Každou vrstvu dochutíme připravenou směsíz česneku a máska, osolíme, opepříme. Nakonec posypeme parmezánem. Zakrytou zeleninu pečeme asi 45 min při teplotě 150°C. Deset minut před koncem poklpo sundáme a nákyp dopečeme dozlata.

Žádné komentáře:

Okomentovat