Stroužky česneku oloupeme a propasírujeme strojkem. Asi 5 dkg másla rozehřejeme, přidáme česnek a tymián, vše dobře promícháme. Cuketu i baklažán omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Formu vymažeme máslem a plníme ji střídavě cuketou a baklažánem. Každou vrstvu dochutíme připravenou směsíz česneku a máska, osolíme, opepříme. Nakonec posypeme parmezánem. Zakrytou zeleninu pečeme asi 45 min při teplotě 150°C. Deset minut před koncem poklpo sundáme a nákyp dopečeme dozlata.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. ledna 2017
Italská dobrota
1 velká cuketa (0,5 kg), 1 baklažán (0,5 kg), 4 stroužky česneku, 20 dkg strouhaného parmezánu, máslo, sůl, bílý pepř, tymián
Stroužky česneku oloupeme a propasírujeme strojkem. Asi 5 dkg másla rozehřejeme, přidáme česnek a tymián, vše dobře promícháme. Cuketu i baklažán omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Formu vymažeme máslem a plníme ji střídavě cuketou a baklažánem. Každou vrstvu dochutíme připravenou směsíz česneku a máska, osolíme, opepříme. Nakonec posypeme parmezánem. Zakrytou zeleninu pečeme asi 45 min při teplotě 150°C. Deset minut před koncem poklpo sundáme a nákyp dopečeme dozlata.
Stroužky česneku oloupeme a propasírujeme strojkem. Asi 5 dkg másla rozehřejeme, přidáme česnek a tymián, vše dobře promícháme. Cuketu i baklažán omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Formu vymažeme máslem a plníme ji střídavě cuketou a baklažánem. Každou vrstvu dochutíme připravenou směsíz česneku a máska, osolíme, opepříme. Nakonec posypeme parmezánem. Zakrytou zeleninu pečeme asi 45 min při teplotě 150°C. Deset minut před koncem poklpo sundáme a nákyp dopečeme dozlata.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat