31. ledna 2017

Vepřové ragú na bramborácích

500 g libové vepřové plece, 100 g uzeného masa, sůl, pepř, lžíci tuku, 10 g slaniny, cibuli, kapii, 2 lžíce kečupu, česnek, mletou sladkou i pálivou papriku, 4 bramboráky.
Vepřové i uzené maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,necháme odležet. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme v tlakovém hrnci na tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Okořeníme mletou paprikou a za stálého míchání opékáme. Zalijeme 2 dl vody, doplníme nakrájenou kapií, kečupem, prolisovaným česnekem a dusíme 20 min. Hrnec otevřeme a maso necháme vysmahnout do tuku. Hotové ragú navršíme na bramboráky.

Žádné komentáře:

Okomentovat