Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky a jedno vařené vejce. Zabalíme a zajistíme párátky. Zbylé vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Zavinuté řízky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je asi 1/4 h dozlatova smažíme. Na talíři závitek rozpůlíme, ozdobíme majonézou, posypeme aspikem a přidáme kornoutek šunky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. ledna 2017
Hořovické řízky
4 vepřové řízky, sůl, pepř, 4 lžíce hořčice, 8-10 plátků šunky, 5 vajec, 5 lžic mléka, hladkou mouku, strouhanku, olej, 100 g majonézy, 100 g aspiku (můžeme vynechat).
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky a jedno vařené vejce. Zabalíme a zajistíme párátky. Zbylé vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Zavinuté řízky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je asi 1/4 h dozlatova smažíme. Na talíři závitek rozpůlíme, ozdobíme majonézou, posypeme aspikem a přidáme kornoutek šunky.
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky a jedno vařené vejce. Zabalíme a zajistíme párátky. Zbylé vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Zavinuté řízky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je asi 1/4 h dozlatova smažíme. Na talíři závitek rozpůlíme, ozdobíme majonézou, posypeme aspikem a přidáme kornoutek šunky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat