31. ledna 2017

Hořovické řízky

4 vepřové řízky, sůl, pepř, 4 lžíce hořčice, 8-10 plátků šunky, 5 vajec, 5 lžic mléka, hladkou mouku, strouhanku, olej, 100 g majonézy, 100 g aspiku (můžeme vynechat).
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky a jedno vařené vejce. Zabalíme a zajistíme párátky. Zbylé vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Zavinuté řízky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je asi 1/4 h dozlatova smažíme. Na talíři závitek rozpůlíme, ozdobíme majonézou, posypeme aspikem a přidáme kornoutek šunky.

Žádné komentáře:

Okomentovat