31. ledna 2017

Vepřové kotlety v leču

4 vepřové kotlety, pepř, sůl, 2 lžíce tuku Ceres soft, cibuli, mletou sladkou a pálivou papriku, 400g sterilovaného leča, 3 stroužky česneku, 2 lžíce protlaku
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku v tlakovém hrnci. Kotlety vyjmeme a na tuku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku a jakmile zpění, přidáme lečo, prolisovaný česnek, protlak a zamícháme. Na tento základ narovnáme kotlety, podlijeme 0,15 l vody a dusíme 20-25 minut. Měkké kotlety vyjmeme, šťávu necháme odpařit a podle chuti osolíme. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat