1. února 2017

Velikonoční bochánek

400 g hladké mouky, 100 g rostlinného tuku, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlí, 1 vanilkový cukr, sůl, vejce na potření
Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemimléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 min., aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 h. kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 h. kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat