31. ledna 2017

Vepřová alá Hamburk

750 g vepřové kýty, 1/4 l bílého vína, 120 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 5 zrnek pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, tymián, 50 g másla, 50 g čerstvé zeleniny, 20 g mouky, sůl
Nakrájené maso naklepeme a dáme do porcelánové nádoby. Víno povaříme se zeleninou, cibulí a kořením a vychladlé nalijeme na maso. Dáme na 2-3 dny do studena uležet, obracíme. V kastrole usmažíme čerstvou nakrájenou zeleninu s cibulí a kořením. Maso nasolíme, přidáme k zelenině a dusíme, podlijeme vínem, kde bylo maso naloženo a dodusíme. Šťávu zaprášíme moukou, povaříme a nalijeme na maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat