2. února 2017

Velikonoční perníčky

500 g polohrube mouky, 250 g prosateho mouckoveho cukru, 3 vejce, 3 lzice tekuteho medu, 1 prasok do peciva, 1 lzicka skorice, drcene koreni, 1 vejce na potreni
Poleva: 250 g jemne prosateho mouckoveho cukru, 1/2 bilky, stavu z 1 citrona
Do prosate mouky postupne pridam vsechny prisady. Zadelam testo, nechame je v chladnicce 1 hodinu odpocinout. Testo vyvalim na plat 3-5 mm silny, vykrajim tvary kuratek, vajicek, ovecek a upecu. Hned po upeceni potru rozslehanym vejcem, dam na rovnou plochu. Po vychladnuti zdobim polevou, pripravenou ze vsech surovin a slehanou asi 1/2 hod-mela by tahnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat