2. února 2017

Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou

750 g jehněčí plece bez kostí, 200 g jogurtu, 3 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky mletého zázvoru, sůl, 4 lžíce kari, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 200 ml masového vývaru, 450 g zmrazeného hrášku a mrkve, 2 rajčata
Do jogurtu vmícháme citr. šťávu, zázvor, kari, sůl a pepř. Maso nakrájíme na kostky, dáme do marinády a přikryté necháme přes noc v ledničce. Drobně nakrájený česnek a cibuli udusíme na másle do sklovita, přidáme okapané maso, několik minut za stálého míchání opékáme, přilijeme marinádu a vývar a dusíme 90 min. Do masa zamícháme uvařený hrášek s mrkví a nakrájená rajčata bez slupky a semen a dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat