31. ledna 2017

Sekaná pečeně s mrkví

1 zemli z predchoziho dne, 1 natovou cibuli, 750 g mleteho masa, 1 vejce, sul, pepr, 1 svazek petrzelky, 2 lzice kremzske horcice, 750 g mrkve, 375 ml vyvaru s kostky, 30 g masla, 30 g hladke mouky, 1/2 kelimku smetany na slehani, sladkou papriku, petrzelku na ozdobeni, tuk na pekac
Zemli namocime do studene vody. Cibuli oloupeme a nakrajime nadrobno. Dukladne promichame mlete maso s polovinou cibule, vymackanou zemli, vejcem, soli a peprem. Ze smesi vytvorime sisku, kterou vlozime na vymasteny pekac.Petrzelku najemno nasekame, smichame se zbytkem cibule a horcici a touto smesi sekanou potreme. Podlijeme trochou vody, vlozime do trouby a peceme pri vysoke teplote asi 1 hodinu. Zhruba po 30 minutach sekanou podlijeme asi 250 ml horke vody.Ocistime mrkev, vlozime ji do horkeho vyvaru a zhruba 15 minut varime. Potom ji vyjmeme, nechame okapat a vroubkovanym nozem ji nakrajime na platky. Hotovou sekanou vyjmeme z pekace a vypek precedime.Z masla a mouky usmazime svetlou jisku, do ktere za staleho michani pridame vypek, vyvar, smetanu, sul, pepr i papriku a nechame kratce povarit. Sekanou rozkrajime, s mrkvi a trochou omacky ji upravime na misu a ozdobime petrzelkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat