1. února 2017

Vepřové kotlety se špekačkami

500 g vepřových kotlet, 1 špekáček, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, bobkový list, 4 polévkové lžíce sádla, trocha oleje, 1 polévková lžíce hladké mouky
Kotlety naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným s česnekem a solí, zakapeme olejem, přidáme bobkový list a necháme kvůli vůni přes noc uležet. Druhý den zpěníme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájený špekáček, orestujeme a vše přidáme k odleženému masu. Maso osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podlijeme, rozšleháme, povaříme. Podáváme s bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat