31. ledna 2017

Valašský guláš ze skopového

pro 4 osoby: 600 g skopoveho masa bez kosti, 1 vetsi cibuli, 1/4 stredne velkeho celeru, 1/2 stredne velkeho kvetaku, 1 vetsi mrkev, 3 vetsi brambory, 5 strouzku cesneku, 2 feferonky, sul, 1/4 kavove lzicky mlete sladke papriky, 3 polevkove lzice rostlinneho tuku
Cibuli oloupeme, nakrajme nadrobno a orestujeme na rostlinem tuku doruzova. Pridame k ni sladkou mletou papriku, zamichame a zalijeme 1/2 litru vody. Cesnek oloupeme a utreme se soli. Pridame k ochucene a orestovane cibuli a vsechno priblizne 5 az 10 minut povarime. Skopove maso bez kosti mezitim nakrajime na kostky a potom vlozime do povareneho zakladu. Varime pod poklickou nejmene 30 minut. Pokrajime feferonky, ocistime a na kosticky nakrajime celer, mrkev i brambory. Kdyz je skopove polomekke, pridame zeleninu i feferonky a varime dalsich 30 minut. Kvetak opereme, nechame okapat a rozebreme na ruzicky. Pridame jej k masu se zeleninou a arime dalsich 20 minut, az kvetak zmekne. Valassky gulas podavame s pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat