31. ledna 2017

Záhorácký závitek

750 g vepřového bůčku, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 50 g tuku, 50 g slaniny,50 g cibule, 250 g kyselého zelí, kmín, lžičku cukru, 25 g hladké mouky, 2,5 dl vody
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme vyprané a překrájené zelí, okmínujeme, osolíme, přisladíme a krátce podusíme. Prochladlou směs navršíme na plátky masa, zatočíme a spíchneme párátky. Závitky osolíme, poprášíme moukou a vložíme do vymazaného pekáčku, zprudka opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu přecedíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat