1. srpna 2016

Letní buřtový guláš

Suroviny: 500 g buřtů nebo vídeňských párků, 1 svazek naťové cibulky, 250 g drobných rajčat, 4 plátky ananasu, 1 konzerva meruněk, 200 g dlouhozrnné rýže, sůl, 2 lžíce másla, 400 ml zeleninového vývaru, 1 PL solamylu, 1/2 kelímku smetany ke šlehání, pepř
Postup: Cibulku a rajčata opláchneme. Cibulku rozkrájíme na kousky a rajčata rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meruňky i ananas necháme okapat a pak je rozkrájíme, meruňkovou šťávu uchováme. Buřty šikmo nakrájíme. Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme tuk a buřty na něm opečeme. Hotové vyjmeme a na pánev přidáme cibulku a ananas. Dusíme přibližně pět minut. Pak zalijeme vývarem a meruňkovou šťávou. Necháme přejít varem. Mezitím smícháme solamyl se smetanou a přilijeme do směsi. Nakonec přisypeme meruňky a rajčata, osolíme a opepříme. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat