1. srpna 2016

Kuřecí guláš na divoko

Suroviny: 1 kuře, 1 stroužek česneku, sůl, vývar, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1/4 l smetany, 1/2 celeru, tymián, 2 mrkve, 1 petržel, pepř mletý, hřebíčky, šťáva citronová, 2 bobkové listy, koření nové
Postup: Omyté kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme osolené maso a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, na tuk vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a koření, zalijeme vývarem a dusíme, až je zelenina měkka. Šťávu se zeleninou propasírujeme nebo rozmixujeme, nalijeme na měkké maso, zalijeme smetanou, provaříme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat