2. srpna 2016

Krůti kapsy nadívané šunkou a mrkví

2 krůtí stehna (spodní část)., sůl.,  kuřecí řízek (150 g)., 80 ml smetany na vaření., 3 mrkve., 120 g šunky (vcelku)., hrst sekaných bylinek (petrželka., pažitka.., bazalka)., cibuli., 1/4 malého celeru., 3 lžíce olivového oleje., 100 ml bílého vína., lžíci rajčatového protlaku., 2 snítky šalvěje.,

Krůtí stehna očistíme. Horní kloub každého stehna obřízneme ostrým nožem a uvolníme ho. Maso stáhneme k dolnímu kloubu, opatrně odřízneme a nasolíme. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a na chvilku vložíme do mrazáku. Poté je rozmixujeme, vložíme do misky osolíme a dobře propracujeme se smetanou. Dvě mrkve oškrábeme, nakrájíme na kostičky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme. Šunku nakrájíme také na kostičky. Mrkev, šunku a bylinky propojíme s kuřecím masem. Touto směsí si krůtí kapsy naplníme a zašijeme je. Cibuli oloupeme, zbylou mrkev s celerem očistíme. Vše nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Zalijeme vínem a necháme přejít varem. Vmícháme protlak a přelijeme do pekáčku. Navrch dáme kapsy. Poklademe je šalvějí, přiklopíme a dusíme při 190º C. asi 50 minut. Odklopíme a necháme zezlátnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat