1. srpna 2016

Kapří guláš se zeleninou

Suroviny: 750 g filé z kapra, 200 g cibule, 300 g červených paprik, 100 g celeru, 300 g rajčat, 30 g másla, 250 ml vývaru, 125 g zakysané smetany, 2 lžíce mleté papriky, sůl, pepř, cayenský pepř
Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Celer nakrájíme na kostičky a rajčata na osminky. Veškerou zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, poté přilijeme vývar, zakysanou smetanu a mletou papriku a osolíme. Přiklopené asi 20 minut podusíme. Kapra osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině. Asi 10 minut podusíme. Podle potřeby dosolíme a okořeníme cayenským pepřem. Jako přílohu můžeme použít těstoviny, brambory nebo chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat