3 morkové kosti, 5 velkých cibulí a stejný díl vepřového ramínka, hovězí kližky, sůl, 1 lžíce papriky, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného chleba, vývar podle potřeby
Z kostí vyjmeme morek a na mírném ohni jej rozpustíme. Osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, bobkový list, pepř, papriku a prolisovaný česnek. Maso krátce opečeme na prudkém ohni, osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou za občasného podlévání vývarem 1 hodinu. Tento polotovar necháme v chladničce rozležet do druhého dne. Poté dusíme za občasného podlévaní vývarem další hodinu. Asi v polovině dušení zahustíme guláš nastrouhaným chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat