14. srpna 2016

Kachní prsíčka s hruškami

Suroviny: 2 ks kachních prsíček – vykostěných, 2 PL kachního sádla, 2 hrušky, 2 pomeranče, 10 dag žampiónů, 10 dag brusinek, 3 dl dezertního vína (Madeiry), 3 PL cukru, olivový olej, hrubá mořská sůl, provensálské bylinky
Postup: Na kachních prsíčkách nařízneme kůži do tvaru mřížky, vetřeme bylinky a hrubou sůl. Hrušku přepůlíme, odstraníme jádřinec a každou polovinu nakrájíme na osminky. Do malého kastrůlku dáme víno a cukr, necháme trochuovařit a přidáme hrušky, které necháme lehce zkaramelizovat. Na sádle a oleji opečeme kachní prsíčka, z každé strany asi 5 minut. Vyjmeme je a uchováme na teple. Do vypeku přidáme nakrájené žampiony, opečeme, přidáme brusinky a šťávu z pomerančů a necháme povařit. Kachní prsíčka při podávání nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou se žampiony a obložíme hruškami.

Žádné komentáře:

Okomentovat