2 vepřové jazyky, sůl, 1 malá cibule, 2 hrnky vývaru z jazyků, 1 lžíce solamylu
Nálev: 3 lžíce sójové omáčky, ½ hrnku bílého vína, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, několik kuliček pepře, 1 hvězdička badyánu, 2 nakrájené stroužky česneku
Jazyky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme je, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Oloupané jazyky vložíme zpět do 2 hrnků horkého vývaru. Přidáme celou cibuli, přilijeme nálev a vaříme dokud nezměknou. Uvařené jazyky vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přecedíme, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a krátce povaříme. Nakrájené jazyky vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Příprava nálevu: Všechny předepsané suroviny promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat