14. srpna 2016

Jablečné pusinky s mandli

1 ¼ hrnku pískového cukru., méně kvalitní kyselá jablka (asi 500 g)., 4 – 5 lžic vody., 2 lžíce rumu., šťáva a nastrouhaná kůra z malého dobře omytého citronu., krystalový cukr na posypání pusinek., oloupané mandle na ozdobení, tuk na potření papíru na pečení
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka pokrájíme na menší kousky, mírně je podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté jablka rozmixujeme přidáme cukr, rum a citronovou šťávou a kůru. Za stálého míchání svaříme dohusta. Cukrářským sáčkem s ozdobným tvořítkem nastříkáme pusinky na tukem potřený papír na pečení, který jsme položili na plech. Každou pusinku ozdobíme mandlí a posypeme krystalovým cukrem. Sušíme velmi zvolna (nepečeme!) ve vlažné troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat