14. srpna 2016

Bílkové trubičky

½ – ¾ hrnku pískového cukru., 3 – 4 lžíce hladké mouky., 2 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných mandlí, 3 bílky, tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Krém: ½ hrnku mléka., 2 lžíce pudinkového prášku s vanilkovou příchutí., balíček vanilkového cukru., lžíce pískového cukru., ½ kostky másla., 2 lžíce silné černé kávy
Do tuhého sněhu ušlehaného z bílku vmícháme cukr, mouku a nastrouhané mandle. Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech vyznačíme hrnečkem kolečka. Do středu každého navršíme lžíci kopeček těsta a lžičkou namočenou ve studené vodě mírně rozetřeme. Placičky pečeme v horké troubě dorůžova. Nožem je opatrně oddělíme od plechu a rychle stáčíme přes držadlo silnější vařečky. Placičky z trouby vyndáváme postupně, abychom je stihli stočit, protože jinak ztvrdnou a lámou se. Vychladlé trubičky plníme krémem.
Příprava krému: z mléka a pudinkového prášku, který jsme promíchali s cukrem uvaříme pudink. Za občasného promíchání jej necháme vychladnout. Vychladlý pudink zašleháme do másla, které jsme utřeli s kávou, vanilkovým cukrem a ušleháme hladký krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat