Pro 6 osob: 175 ml mléka, 4 žloutky, 120 g cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 75 g mandlí, 200 ml smetany ke šlehání
Na omáčku: 720 ml višňového kompotu, tyčinku skořice, lžíce solamylu, 2 lžíce cukru, snítku meduňky
Do hrnce dáme vařit mléko. Mezitím utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny, kterou zamícháme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Potom odstavíme a necháme vychladit. Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha a smícháme se studeným krémem. Hmotou naplníme formu ve tvaru hřbetu a dáme nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc, zmrazit. Višně vypeckujeme a necháme na sítu okapat, šťávu si zachytíme. Solamyl umícháme dohladka s 1/8 l studené vody. Višňovou šťávu smícháme s cukrem, přidáme skořicovou tyčinku a povaříme. Zahustíme solamylem a ještě jednou krátce povaříme. Přidáme okapané višně, vyndáme tyčinku skořice a necháme vychladnout. Zmrazený tuhý vanilkový krém nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky čerstvé meduňky.
Doba přípravy 35 minut, 1 porce 450 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat