Na 20 kousků: Na těsto: 250 ml mléka, balíček droždí, 75 g másla nebo rostlinného tuku, 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, vejce
Na náplň: plechovku půlených ananasu krájeného na malé kousky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g mandlových hoblinek, 200 g cukru moučky, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kompotovaných brusinek, tuk k vymazání plechu
Nejprve si zahřejeme mléko, ve kterém rozpustíme droždí a část tuku. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo přibližně 20 minut kynout. Ananas i broskve necháme okapat na sítu. Broskve rozkrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme tuk, přisypeme mandlové hoblinky, cukr a mléko. Při mírné teplotě povaříme 3 minuty a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas. Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a necháme 20 minut kynout. Přelijeme mandlovou směsi. Z brusinek uděláme lžičkou kopečky a naneseme je na koláč.
Doba přípravy 45 minut, 1 kousek 400 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat