14. srpna 2016

Broskvová bomba

Suroviny: 2 kompoty půlených broskví, 6 plátků čiré želatiny, 300 g plnotučného jogurtu, 100 g cukru, 300 g smetany ke šlehání, 15 cukrářských piškotů, 1 lžíce broskvové pálenky
Ozdoba: 1 balíček vanilkového cukru, 100 g smetany ke šlehání, 3 lžíce mandlových lupínků
Postup: Dáme okapat broskve a šťávu odchytíme. Několik půlek ponecháme vcelku a zbývající nakrájíme na kostičky. Namočíme želatinu. Cukr rozmícháme v jogurtu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ve 3 lžících horké broskvové šťávy a přidáme do jogurtu. Vmícháme na kostičky nakrájené broskve a tuhou šlehačku. Hlubokou mísu vypláchneme studenou vodou a naplníme ji smetanovým krémem. Povrch pokryjeme cukrářskými piškoty tak, aby mírně přesahovaly okraj formy. Zakapeme 3 lžícemi broskvové šťávy s destilátem a zakryjeme fólií. Dáme ztuhnout do chladničky nejlépe přes noc. Formu krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na podnos. Ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Naplníme do dortového sáčku a bombu ozdobíme. Nakrájíme broskve a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat