750 ml zeleninového vývaru,100 ml mléka,1 vejce,1 žloutek,40 g polohrubé mouky,1 bílá klobása, 2 lž. másla,2 mrkve,tuk na pánev, sůl,pepř,pažitka
Smícháme mléko, vejce, mouku, sůl a utvoříme palačinkové těsto, které necháme odležet. Z bílé klobásy vymáčkneme obsah a utřeme jej se žloutkem, pažitkou, solí a pepřem. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit. Z odleželého těsta upečeme tenké palačinky, které potřeme masovou hmotou a zavineme. Závitky na tuku ještě krátce osmahneme a necháme vychladnout. Pak z nich krájíme válečky, které vložíme do talíře, zalijeme vývarem a zdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat