13. července 2016

Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

1 l zeleninového vývaru,250 g mrkve,250 g celeru,1 svazek naťových cibulek,250 g mletého masa,3 rajčata,1 vejce,1 cibule,1 stonek řapíkatého celeru,1 plátek toustového chleba,1 lž rajčatového protlaku,sůl,pepř
Toustový chleba namočíme do vody, cibuli nakrájíme a smícháme maso, chléb, cibuli a vejce. Přidáme protlak, osolíme a opepříme. Vypracujeme hmotu, ze které tvoříme malé kuličky. Celer, mrkev a naťové cibulky rozkrájíme. Vývar přivedeme k varu a v něm zaváříme masové kuličky. Přidáme také celer a mrkev. Asi po 5 min přidáme i cibulky a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Rajčata rozkrájíme na osminky a přidáme je do polévky těsně před dokončením aby se prohřály. Dochutíme solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat