6 ks větších čekankových puků,250 g vepřové nebo drůbeží šunky nakrájené na plátky,250 g sýru Eidam nakrájený na plátky, lze i uzený Eidam,100 g másla,300 g strouhanky,6 ks vařených brambor hrst nasekané petrželové natě
Čekanku opláchneme a každý puk rozkrájíme podélně na 4 díly. Každý díl obalíme plátkem šunky i sýra a postupně klademe do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Až máme pokryté dno, zasypeme jednotlivé závitky strouhankou a klademe další patro. Vše nakonec znovu zasypeme strouhankou, nakrájíme ještě hoblinky másla nahoru a pečeme zakryté asi 15-20 minut při teplotě 180°C. Jako přílohu podáváme uvařené brambory vcelku, posypané petrželovou natí.
Žádné komentáře:
Okomentovat