600 g prorostlého (tučného) vepřového masa,1 větší cibule,200 ml vývaru nebo bílého vína,sůl, pepř,
Na zelí : 1 střední hlávka zelí,10g tuku,1 velká cibule,hladká mouku na zahuštění,4 kostky cukru,4 lžíce octa,sůl, kmín
Na zelí : 1 střední hlávka zelí,10g tuku,1 velká cibule,hladká mouku na zahuštění,4 kostky cukru,4 lžíce octa,sůl, kmín
Maso osolte, opepřete, vložte do pekáče, obložte drobně pokrájenou cibulí, podlijte vývarem nebo vínem, jak kdo má rád, pekáč přiklopte a pečte zhruba půl hodiny.Je-li třeba, podlévejte maso v průběhu pečení pouze horkou vodou. Když je maso měkké, pokrájejte je na porce a máte připraveno k servírování.
Hlávku zelí nakrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky,dejte do hrnce, zalijte vodou a duste do měkka.Na tuku zpěňte cibuli, zaprašte moukou, trochu osmažte,podlijte vodou ze zelí (asi 100-150 ml) a důkladně povařte. Pak přidejte měkké zelí, do kterého přidáte cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevařte. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Hlávku zelí nakrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky,dejte do hrnce, zalijte vodou a duste do měkka.Na tuku zpěňte cibuli, zaprašte moukou, trochu osmažte,podlijte vodou ze zelí (asi 100-150 ml) a důkladně povařte. Pak přidejte měkké zelí, do kterého přidáte cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevařte. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat