4 vejce,4 lžíce cukru,1 ks vanilkový cukr,4 lžíce pol.mouky,1 ks prášek do pečiva,50 g rozpuštěného másla
Přeliv: 500 g mražených jahod,100 g cukru,250 ml jahodového džusu,2 ks jahodové nebo vanilkové pudingové prášky,dětské piškoty na ozdobu,čerstvé jahody a kiwi a kysaná smetana na ozdobu
Vejce, cukr ušleháme do pěny a přidáme rozpuštěné máslo. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme. Po vychladnutí korpus jednou prořízneme a naplníme horkým pudinkem.Jahody s větší částí cukru a polovinou jahodového džusu přivedeme k varu. Povaříme cca 5 minut a jemně pomačkáme. Ve zbylé tekutině rozpustíme se zbytkem cukru 2 jahodové pudingy a smícháme s prolisovanými jahodami, 1 minutu povaříme za stálého míchání. Směs ještě teplou nalijeme na vrch korpusu. Ozdobíme piškoty. Necháme vychladit. Ozdobíme kys. smetanou a plátky ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat