13. července 2016

Kachnička po staročesku

1 středně velká kachna,2 lž oleje,
Nádivka: 2 rohlíky,250 g kachních jater,2 vejce,100 g vepřového mletého masa,mléko,5 stroužků česneku,sůl,pepř,majoránka,zelená petrželka,
Příloha: 300 g červeného zelí,1 cibule,2 pomeranče,cukr,sůl,pepř,ocet, bramborový knedlík
Játra naškrábeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce, smícháme vše s mletým masem a přidáme vejce, rozetřený česnek, sůl, majoránku a petrželku. Připravenou směsí plníme očištěnou a nasolenou kachnu. Uzavřeme špejlemi a potřeme olejem. Dáme péci do trouby. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme. Zelí nakrouháme najemno a přidáme k cibuli. Podlijeme octem, vodou a dusíme. Oloupeme pomeranče a zbavíme dužinu slupky, nakrájíme a přidáme k zelí asi 15 min před dokončením dušení. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat