1 celé kuře,2 cibule,trsík petrželky,2 –3 stroužky česneku,hladká mouka,sádlo,pepř,sůl,mletá červená paprika, lžíce octa,2 – 3 lžíce bílého vína, nové brambory ( pro čtyři osoby ),čerstvá zelenina – ( rajče, paprika, salátová okurka )
Nasolené kuře, které napřed rozčtvrtíme necháme den dopředu uležet - použijeme kastrůlek nebo pekáček – do něj dáme dvě rozsekané cibulky, petrželku, prolisujeme 2 až 3 stroužky česneku, přidáme lžíci octa a 2 až 3 lžíce bílého vína.Druhý den, uležené a nasáknuté kuře z toho všeho sloupneme a utěrkou osušíme. Dáme vařit brambory. Připravené porce kuřete obalíme v hladké mouce a v hluboké pánvi nebo kastrůlku na sádle, do měkoučka a křupavoučka opečeme. Na závěr ještě drobounce červenou papričkou okořeníme.Podáváme s novým bramborem nebo čerstvou zeleninou
Žádné komentáře:
Okomentovat