12. července 2016

Pečený mořský úhoř

750 g úhoře,1 šálek sherry,90 g posekané jarní cibulky,1 polévková lžíce sójové omáčky,1 polévková lžíce hořčice,1 kávová lžička soli,1 kávová lžička cukru,1 kávová lžička mletého zázvoru,1 kávová lžička škrobové mučky,limetová šťáva,olej na smažení,1 polévková lžíce konopného oleje
Připravovaného úhoře rozřízneme tak, aby vznikly proužky asi 5 cm dlouhé. Ponoříme je do směsi sherry, cibulky, zázvoru, hořčice a škrobové moučky, asi na 20 minut. Okapané kousky opečeme na pánvi s horkým olejem ze všech stran. Potom vyndáme úhoře z pánve a na oheň dáme cibulku, zázvor, cukr, sůl, limetovou šťávu, sójovou omáčku, a teprve potom kousky úhoře. Zamícháme a před servírováním pokapeme jednou lžící konopného oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat