13. července 2016

Bramborové ragú s hráškem

750 g brambor,1 svazek polévkové zeleniny, 300 g mraženého zeleného hrášku, 2 velké cibule, 1 svazek pažitky,½ l mléka ( lepší ale kaloričtější je ¼ l mléka a ¼ l smetany), ½ l instantního vývaru, 40 g másla,2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř
Brambory oškrábeme, opláchneme, nakrájíme podélně na čtvrtky a uvaříme. Polévkovou zeleninu očistíme, nakrájíme a uvaříme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek rozmrazíme. Pažitku opláchneme, pár stébel necháme na ozdobu, zbytek nasekáme. V hrnci rozehřejeme tuk, osmahneme cibuli, poprášíme moukou a zapražíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme mléko a vývar. Přidáme brambory, zeleninu, hrášek a nasekanou pažitku, ohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat