6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150 g mletého pepře, 100 g sladké mleté papriky, 100 g drceného kmínu, 150 g třeného česneku, 200 g soli a střeva
Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm.Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3.5 dnů odležet. Taktéž máme připravený prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou,kmínem a třeným česnekem.Dobře prohněteme a plníme do šlemovaných střev po 12-15 cm.Necháváme buď to jednotlivé kusy za sebou, nebo po dvou kusech pár . Udíme teplým kouřem do 60°C až 12 hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat