26. června 2012

Česnečka speciál

5 dkg špeku, 5 dkg salámu, 3 krajíčky staršího chleba, 2 stroužky česneku, 2 vajíčka
Špek nakrájíme nájemné nudličky, opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř. Na pánev, kde jsme opékali špek, dáme nakrájený salám, který opečeme do křupává, vyndáme na talíř a na ten samý tuk dáme chléb nakrájený na tenké nudličky a také opékáme do křupává. Mezitím si dáme vařit vodu na dvě porce, kam přidáme kmín, masox nebo solčanku. Do jiného kastrůlku si připravíme vodu s octem, asi 1/2 dl, kterou přivedeme do bodu varu. Vejce rozklepeme a v naběračce ponoříme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Všechny hotové přísady vložíme do talíře po hromádkách, t.j. špek, salám, rozetřený česnek a doprostřed dáme rozkrájené vajíčko. To vše zalijeme vařeným vývarem.

Žádné komentáře:

Okomentovat