30. června 2012

Kroupová polévka

1 1/4 I vody, 6 plných lžic krup (velikost 10), lžíce ovesných nebo pšeničných vloček, menší nahrubo nastrouhaná mrkev a kousek celeru, menší cibule,střední brambor, asi 7 dkg libového uzeného bůčku,kostka masoxu, vejce, trocha oleje
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájený brambor, vločky. Po slabém osmahnutí zalijeme 1 I vody, přidáme kroupy, celer, masox a vaříme do změknutí krup. Zvlášť osmahneme na malé kostičky nakrájený uzený bůček, který během varu přidáme do polévky, aby se v ní ještě chvíli vařil. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, necháme asi 20 minut povařit - a je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat